fbpx

Info

Grootse hedendaagse tekenkunst op klein formaat

Het Tekenkabinet is sinds 2013 een onafhankelijk podium voor hedendaagse, autonome tekenkunst.
Jaarlijks worden op wisselende locaties ruimte- en wandvullende tentoonstellingen gerealiseerd waarin hedendaagse tekenkunst de hoofdrol speelt. 

Na eerdere edities in een museum, een kunstsalon, een showroom, een kunsthuis, een huiskamer, een kunstbeurs, een winkelpand, een woonhuis, een voormalig Floriadepaviljoen in een park, werd het tweede lustrum in 2022 gevierd met een 2 maanden durende zomereditie in Galerie Art Singel 100 Amsterdam, op uitnodiging van gastheer Jan van Eden. In augustus gevolgd door een 5 daagse popup tentoonstelling bij galerie with tsjalling te Groningen.

Het Tekenkabinet selecteerde tekeningen van 101 kunstenaars. De meeste tekenaars tonen 2 werken.
De diverse stijlen, handschriften, gedachten, gebruikte materialen, fantasieën, papiersoorten en andere dragers nemen de toeschouwer mee op reis naar nieuwe werelden. Het maximumformaat van de tekeningen is A4 (21 x 29,7 cm).

Alle tekeningen worden zonder lijst, glas en/of passepartout getoond en zijn allen te koop.
Ter begeleiding van de tentoonstelling is een hardcover jubileumcatalogus op A5 formaat met werk van alle deelnemende tekenaars verschenen.
De webshop blijft t/m 31 december 2022 online.

In 2023 vindt de 11e editie plaats met een geheel nieuwe selectie. De aanmeldingsronde zal via mailinglijst en sociale media worden aangekondigd.